Založ si blog

Žiadne stretnutie nie je náhodné!

Dnes by som sa rada zamerala na túto knihu, ktorá je zároveň nadpisom môjho článku. Kay Pollak, autor tejto knihy, veľmi stručne a výstižne opisuje ako môžme spoznať samého seba prostredníctvom iných ľudí. Každý človek, ktorého stretneme v našom živote je v podstate učiteľom, každý bol poslaný za nejakým účelom a je na nás, ako naložíme s touto skutočnosťou.

 

Celý život sa stretávame s presvedčeniami od iných ľudí, akí sme nedokonalí. Len my sme strojcami svojho šťastia a to ako interpretujeme situácie, ktoré sa nám stanú, dosť výrazne ovplyvnia naše konanie. Uvediem jednoduchý príklad: Rozprávaš sa s kolegom o osobnom alebo pracovnom živote a on si zívne. Je len a len na tebe, či toto zívanie si vysvetlíš ako útok na seba, že ťa nepočúva alebo jednoducho si povieš, že kolega mal len „ťažkú“ noc. Nikdy sa nestaňte obeťami vlastných interpretácií.

 

Ďalšou myšlienkou spomenutou v tejto knihe a nielen v tejto, ale i v mnoho ďalších knihách je slovíčko NIE. Zápory, zákazy a používania slovka nie (napr. nesmieš, nerob, nemôžeš) výrazne ovplyvňujú realitu. Naše podvedomie na tieto zápory nereaguje a preto sa nám zvykne stať to, čo NEchceme, aby sa nám stalo. Skúste vety preformulovať tak, aby ste tieto slovíčka zápory a zákazy nemuseli použiť – bude to celkom zábava.

 

Situácie, ktoré sa nám dejú v živote, tak o nás dosť napovedajú. Svojím myslením a konaním si ich privolávame. To, čo si myslíme o iných, vypovedá zároveň aj o nás. Iných ľudí nezmeníme – vieme zmeniť len sami seba. Ak opovrhujeme inou osobou, sme voči niekomu zaujatý, tak nikdy nenájdeme svoje vysnené šťastie. My sami si zablokujeme cestu k šťastiu, lebo svojim myslením ostávame v nízkej úrovni vibrácií (nízke vibrácie – hnev, ľútosť, nenávisť, zlosť a iné).

 

Krásne je napísané v knihe: Keď ukazuješ prstom a niekoho obviňuješ, máš tendenciu zabúdať, že tri prsty stále ukazujú na teba.

ruka, ukazovanie

Foto: Jaknaucitdite.cz

 

Knihy vo všeobecnosti nám vedia osvetliť situácie, ktoré sa v našom živote dejú. Ak má niekto za sebou nevydarený vzťah, môže si pomyslieť, že radšej taký vzťah nemusel mať. No po tomto vzťahu príde ďalší, príde rodina a deti a zrazu všetko dáva zmysel. Aj nevydarené vzťahy majú svoj zmysel, svoju podstatu a keď by ich človek neprežil, tak by dnes nemusel byť na mieste, kde sa teraz nachádza. To isté platí o práci a rôznych pracovných ponukách, či nevydarených dňoch, kedy sa niečo pokazilo.

 

Osoby, ktoré stretávame, aj keď len na krátku chvíľu, môžu byť dôležité pre náš rozvoj. Okrem tejto knihy existujú aj rôzne ďalšie motivačné literatúry, NLP knihy či knihy osobnostného rozvoja, no ani jedna z nich nedá odpovede na otázky, pokiaľ sa nevenujeme samému sebe, svojmu vedomiu i podvedomiu – svojmu JA. Vedia však byť prínosom k pochopeniu toho, čo sa nám deje.

 

 

Ministory – Zabudol, aká túžba ho kedysi hnala

09.05.2021

Toľko sa zamýšľame logickými úvahami, ktoré vyhrávajú nad tým, čo je možné a čo nie, až zabúdame na to intuitívne, čo nevidieť, a predsa to tu je. Ako môže niekto študovať hviezdy, keď sa nepozrie na hviezdnu oblohu? Rozpoviem v krátkosti… Existoval muž, ktorý videl iba logiku a fakty. Chcel študovať hviezdy – ich vznik, históriu, polohy súhvezdí [...]

Politická spletenina – Večerníček sa začína

14.01.2021

Politická spletenina Takto sa príbeh politický začína, Dedo Večerníček hviezdičky už zažína. Predtým deti, než skočíte do postieľky, rozpoviem vám nekončiace pletky. Je doba, keď psychika dole padá, veď vidí aká schopná je naša vláda. Ani deti o sladkosť sa takto nepovadia, po zapnutí kamier hneď jeden druhého zradia. Prečo by sa mali oni [...]

Nie vždy sa dá krásy dotýkať!

29.11.2020

Krása je pominuteľná. Tak to traduje medzi nami a mi tomu veríme. Nešpekulujeme o tomto význame, lebo to vidíme pred očami. Predsa len je v tom hlbšia myšlienka vhodná na zamyslenie. Začneme tým, že si povieme, ako sa krása definuje: Krása je – vlastnosť toho, čo sa ľudskými zmyslami alebo intelektom vníma ako veľmi pekné Stála som na balkóne a chcela som vidieť [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Monika Jendrálová

„Môžeš mať všetko, za čo si ochotný bojovať.” - JACKIE CHAN

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 246111x
Priemerná čítanosť článkov: 3845x

Autor blogu