Založ si blog

Vesmírny dar v podobe zákona pozornosti

Stretávame sa s tvrdením, že uvidieť znamená uveriť. Je to najjednoduchšie riešenie, no zároveň vzniká dilema – keď niečo uvidíme, v podstate už v to ani nemusíme veriť. Máme to pred sebou ako na striebornom podnose. Tá túžba, očakávanie, napätie je preč.

Samotná pozornosť sa prejavuje v zameraní našich myšlienok, slov a činov. Vedci skúmali  pri rôznych experimentoch, či myšlienky dokážu ovplyvniť výsledok daného experimentu. Veľkú úlohu v týchto experimentoch zohrávali očakávania a aj sústredená pozornosť. Pozitívne očakávanie a sústredenosť výrazne ovplyvnili výsledok experimentu.

Ako sa to dotýka nášho života? Ak sa desať ľudí ocitne v rovnakej alebo podobnej situácii, riešenie nebude rovnaké ani u jedného z nich. Aj keby výsledok bol podobný, každá myseľ vyhodnotila situáciu inak, každý si vytvoril inú realitu a všetci desiati ľudia si predstavovali vlastné výsledky, ktoré buď zhodnotili ako úspech alebo neúspech. Najhorším nepriateľom pri riešení akýchkoľvek problémov a situácii v živote je strach. Aj samotný strach sa zhmotňuje. Prehrávanie katastrofických scenárov prináša katastrofy v živote. Prečo je to tak? Pretože celú svoju energiu, všetky svoje myšlienky sme venovali práve vytváraniu obáv v našej mysli, a tým sme si sami zatvárali cestu k účinným riešeniam. Ak si teda predstavíme, ako rýchlo sa dokážu naše obavy plniť, prečo niekedy nedokážeme rovnako účinne využívať silu pozitívnych myšlienok?

Odháňame vlastné sny programovaním negatívnych vzorcov do našich myslí.  Ak sa do niečoho pustíte, tak majte na mysli vždy dokonalý výsledok svojho snaženia. Vytvorte víziu, plne sa na ňu zamerajte, urobte potrebné kroky k jej naplneniu, venujte jej stopercentnú pozornosť a výsledok vás očarí.

Jedno malé upozornenie – venovať pozornosť neznamená robiť neustále analýzy. Jednoduchý príklad to vysvetľuje: Keď zasejeme semienko, tak v správny čas vyrastie z neho krásna rastlinka. Je potrebné rastlinku zalievať a starať sa o ňu, nie je však nutné ju neustále sledovať a kontrolovať, či je v poriadku.

Foto: Pixabay

 

Zdroj: D. Cooper – Vesmírne zákony

Ministory – Zabudol, aká túžba ho kedysi hnala

09.05.2021

Toľko sa zamýšľame logickými úvahami, ktoré vyhrávajú nad tým, čo je možné a čo nie, až zabúdame na to intuitívne, čo nevidieť, a predsa to tu je. Ako môže niekto študovať hviezdy, keď sa nepozrie na hviezdnu oblohu? Rozpoviem v krátkosti… Existoval muž, ktorý videl iba logiku a fakty. Chcel študovať hviezdy – ich vznik, históriu, polohy súhvezdí [...]

Politická spletenina – Večerníček sa začína

14.01.2021

Politická spletenina Takto sa príbeh politický začína, Dedo Večerníček hviezdičky už zažína. Predtým deti, než skočíte do postieľky, rozpoviem vám nekončiace pletky. Je doba, keď psychika dole padá, veď vidí aká schopná je naša vláda. Ani deti o sladkosť sa takto nepovadia, po zapnutí kamier hneď jeden druhého zradia. Prečo by sa mali oni [...]

Nie vždy sa dá krásy dotýkať!

29.11.2020

Krása je pominuteľná. Tak to traduje medzi nami a mi tomu veríme. Nešpekulujeme o tomto význame, lebo to vidíme pred očami. Predsa len je v tom hlbšia myšlienka vhodná na zamyslenie. Začneme tým, že si povieme, ako sa krása definuje: Krása je – vlastnosť toho, čo sa ľudskými zmyslami alebo intelektom vníma ako veľmi pekné Stála som na balkóne a chcela som vidieť [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Monika Jendrálová

„Môžeš mať všetko, za čo si ochotný bojovať.” - JACKIE CHAN

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 246031x
Priemerná čítanosť článkov: 3844x

Autor blogu