Založ si blog

Keď sa vám muž dostane „do hlavy“

Najkrajšie pocity, ktoré žena môže prežívať, sú pocity zamilovanosti. Silné búšenie srdca, dlhé trávenie času pred zrkadlom a úsmevy od ucha k uchu? Aj toto patrí medzi prejavy zamilovaných ľudí. Neverbálne prejavy sú veľmi dôležité vo vzťahu, ale je potrebné si všímať aj verbálnu stránku.

V niektorých prípadoch sa práve zamilovanosť môže stať kameňom úrazu. Egoizmus, klamstvá a agresivitu nespoznáte hneď na prvom rande, lebo manipulátori sú zväčša okúzľujúci a vedia ako na ženu zapôsobiť. Manipulátor je človek, ktorý sa vám dokáže dostať do hlavy, ale len vtedy, ak mu to dovolíte. Pritom stačí len zmena vášho myslenia a on nemá šancu.

Manipulátor pomaly a postupne podkopáva sebadôveru ženy a tým aj jej vlastné sebahodnotenie klesá. Ovplyvňuje to jednak psychiku a má to katastrofálny dopad na nervy.  Ak muž využíva vaše zlé skúsenosti z minulosti proti vám, tak je to varovný signál, že niečo nie je v poriadku. Nech už ste v minulosti urobila čokoľvek, s prítomnosťou to vôbec nesúvisí, a on nemá právo tieto veci vyťahovať.

Zo seba pritom sám robí obeť, aj keď pravda leží úplne inde. Iných kritizuje a posudzuje podľa toho ako vyzerajú, kde pracujú, ale sám je pri tom bez práce. Manipulátori musia mať veľmi dobrú pamäť, aby si pamätali všetky tie klamstvá, ktoré povedali. Manipulátorom s výbornou pamäťou to prechádza dosť dlho, kým ich niekto odhalí.  Ľudia sa v prítomnosti tohto človeka cítia nepríjemne a podráždene.

Po neverbálnej stránke si všímajte jeho pohyby. Prudké nečakané pohyby tela a rúk nie sú nikdy dobrým znamením. Aj maličkosť, ako keď dvíha ruku k vám, vie veľa prezradiť. Ak vám podá ruku dlaňou nahor, tak prejavuje priateľský a otvorený postoj, ale ak  muž podáva ruku dlaňou dole, tak vyjadruje dominanciu a podriadenosť druhej strany.

 

Pri manipulátorovi sa dajte pozor na tieto veci:

  • dáva najavo, že on má stále pravdu,
  • odpovedá nepriamo a vyhýbavo,
  • opovrhuje ľudmi, ktorých vôbec nepozná,
  • svoje úvahy a názory vždy podloží logickými dôvodmi,
  • zmenu naplánovaného rozvrhu berie ako porušenie sľubu,
  • je podozrievavý a žiarlivý,
  • všetko chce mať pod kontrolou,
  • aj keď verbálne prejavuje o vás záujem, hovorí len o sebe,
  • nepriamo sa vás snaží ovplyvniť, aby ste urobila niečo, čo je proti vašej vôli.

Zdroj: Pixabay

Ministory – Zabudol, aká túžba ho kedysi hnala

09.05.2021

Toľko sa zamýšľame logickými úvahami, ktoré vyhrávajú nad tým, čo je možné a čo nie, až zabúdame na to intuitívne, čo nevidieť, a predsa to tu je. Ako môže niekto študovať hviezdy, keď sa nepozrie na hviezdnu oblohu? Rozpoviem v krátkosti… Existoval muž, ktorý videl iba logiku a fakty. Chcel študovať hviezdy – ich vznik, históriu, polohy súhvezdí [...]

Politická spletenina – Večerníček sa začína

14.01.2021

Politická spletenina Takto sa príbeh politický začína, Dedo Večerníček hviezdičky už zažína. Predtým deti, než skočíte do postieľky, rozpoviem vám nekončiace pletky. Je doba, keď psychika dole padá, veď vidí aká schopná je naša vláda. Ani deti o sladkosť sa takto nepovadia, po zapnutí kamier hneď jeden druhého zradia. Prečo by sa mali oni [...]

Nie vždy sa dá krásy dotýkať!

29.11.2020

Krása je pominuteľná. Tak to traduje medzi nami a mi tomu veríme. Nešpekulujeme o tomto význame, lebo to vidíme pred očami. Predsa len je v tom hlbšia myšlienka vhodná na zamyslenie. Začneme tým, že si povieme, ako sa krása definuje: Krása je – vlastnosť toho, čo sa ľudskými zmyslami alebo intelektom vníma ako veľmi pekné Stála som na balkóne a chcela som vidieť [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Monika Jendrálová

„Môžeš mať všetko, za čo si ochotný bojovať.” - JACKIE CHAN

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 243539x
Priemerná čítanosť článkov: 3805x

Autor blogu