Založ si blog

8 základných vesmírnych zákonov života

Život na zemi pripomína kolektívnu hru, ktorá má svoje vlastné pravidlá. Dodržiavanie týchto pravidiel a ich chápanie uľahčuje fungovanie v živote. Podľa knihy od Diany Cooper – Vesmírne zákony, existuje 8 základných vesmírnych zákonov života, o ktorých by sme mali vedieť. Nasledovanie týchto duchovných zákonov vedie k osvieteniu, pocitu jednoty, lásky, dôvere a súcitu. Máme slobodnú vôľu no existujú určité vopred rezervované zastávky, na ktorých musíme zastaviť a prijať to, čo nám ponúknu.

 

Základné zákony života:

  1. Ako hore, tak dole – Je potrebné rozlišovať nižšiu a vyššiu vôľu. Vyššiu vôľu sprevádzajú pocity lásky, harmónie a radosti. Sú pre nás prospešné a posilňujú nás. Pocity nižšej vôle spôsobujú choroby, podlomené zdravie a rôzne ďalšie problémy. Vesmír otvára nové príležitosti, keď sme voči ním otvorení a pripravení ich prijať.
  2. Ako vnútri, tak aj navonok – Lekcie života sú odrazom nášho vnútorného sveta. Ak máme zlú náladu, sme naštvaní, tak sa to bude zrkadliť aj navonok. Vesmír sa preusporadúva, aby mohol zrkadliť našu realitu. Vnútorný mier vedie k mieru vo vonkajšom svete, vnútorný konflikt zas vedie k vonkajším konfliktom.
  3. Zákon požiadania – Ak si želáme pomoc vesmíru, tak musíme o ňu požiadať. Dôležité je nezasahovať do súkromia iných osôb pokiaľ nás o to sami nepožiadajú, ale zamerať sa na vlastné žiadosti. Potrebné odpovede prichádzajú skrz knihy, televízny program, rozhovor ľudí na ulici a pod.
  4. Zákon príťažlivosti – Sme ako magnety. Priťahujeme to, čo vyžarujeme. Každý človek vysiela určité vibrácie. Sme ako rádiový prijímač, ktorý vysiela na určitej frekvencii a je len na nás, či sú to vysoké alebo nízke frekvencie. Ak sa niečo nezhmotňuje tak, ako si prajeme, je potrebné preskúmať naše skryté vnútorné pocity a zmeniť ich.
  5. Zákon rezistencie – Naša vedomá myseľ dokáže rozlišovať negatívne a pozitívne pocity, no naša nevedomá myseľ nie. Ak sa na niečo sústredíme, zamestnávame vedomú myseľ, ale keď nám do toho niekto niečo povie, tak to zachycuje práve nevedomie. To, čomu sa bránime, to v našom živote pretrváva a vyčerpáva nás to. Odovzdanie kontroly oslobodzuje našu energiu a myseľ. Namiesto odporovania negatívnemu, verte v pozitívne.
  6. Zrkadlenie – Ľudia, ktorých nemáte radi, vám zrkadlia tie stránky, ktoré nemáte radi na sebe samých. Čím viac vás dráždi niečo na inom človeku, tým viac sa snaží vaša duša na túto vlastnosť upozorniť. Ak niečo vidíme trikrát za sebou (traja nevidiaci – niečo prehliadate v živote, traja vtáci so zlomeným krídlom – pocit obmedzovania…), tak je potrebné tomu venovať pozornosť. Nech nám do života vstúpi čokoľvek, skúste sa na tom pozrieť ako na zrkadlo a uvedomiť si, čo sa nás snaží daná situácia, vec alebo človek naučiť.
  7. Projekcia – Do okolitého sveta premietame svoje strachy. Ak u druhých na niečo poukazujeme, možno v skutočnosti hovoríme sami o sebe. Do druhých nepremietame samozrejme len negatívne pocity, ale aj pozitívne pocity ako je láska, radosť alebo pocit šťastia.
  8. Zákon pripútanosti – „Môžeme mať v živote všetko, čo si prajeme, ale pokiaľ máme pocit, že naša sebaúcta alebo pocit šťastia závisí na tom, či danú vec budeme mať, tak sme pripútaní.“

Foto: Pixabay

Zdroj: D. Cooper – Vesmírne zákony

Ministory – Zabudol, aká túžba ho kedysi hnala

09.05.2021

Toľko sa zamýšľame logickými úvahami, ktoré vyhrávajú nad tým, čo je možné a čo nie, až zabúdame na to intuitívne, čo nevidieť, a predsa to tu je. Ako môže niekto študovať hviezdy, keď sa nepozrie na hviezdnu oblohu? Rozpoviem v krátkosti… Existoval muž, ktorý videl iba logiku a fakty. Chcel študovať hviezdy – ich vznik, históriu, polohy súhvezdí [...]

Politická spletenina – Večerníček sa začína

14.01.2021

Politická spletenina Takto sa príbeh politický začína, Dedo Večerníček hviezdičky už zažína. Predtým deti, než skočíte do postieľky, rozpoviem vám nekončiace pletky. Je doba, keď psychika dole padá, veď vidí aká schopná je naša vláda. Ani deti o sladkosť sa takto nepovadia, po zapnutí kamier hneď jeden druhého zradia. Prečo by sa mali oni [...]

Nie vždy sa dá krásy dotýkať!

29.11.2020

Krása je pominuteľná. Tak to traduje medzi nami a mi tomu veríme. Nešpekulujeme o tomto význame, lebo to vidíme pred očami. Predsa len je v tom hlbšia myšlienka vhodná na zamyslenie. Začneme tým, že si povieme, ako sa krása definuje: Krása je – vlastnosť toho, čo sa ľudskými zmyslami alebo intelektom vníma ako veľmi pekné Stála som na balkóne a chcela som vidieť [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

Monika Jendrálová

„Môžeš mať všetko, za čo si ochotný bojovať.” - JACKIE CHAN

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 245419x
Priemerná čítanosť článkov: 3835x

Autor blogu