Založ si blog

Stanovenie cieľa je prvým krokom k úspechu!

Ak má človek motiváciu, tak dosiahne všetko. Motivácia k určitej činnosti mení životný štýl, návyky a spôsob uvažovania. Keď sa rozhodnete schudnúť, tak potrebujete nájsť motiváciu, aby ste dokázali prekonať slabé chvíle, keď vás chytí chuť na niečo sladké, slané alebo nejakú iný kalorickú bombu. Myšlienka chudnutia je práve začiatkom toho celého kolobehu.

 

Všetky tieto kroky a ich správna aplikácia —) vedú k úspechu.

 

J. Zbojek vo svojej knihe Tajomstvo úspechu opisuje štruktúru algoritmu, kde ukazuje, že úspešnosť vzniká na základe nejakého postupu.

Štruktúra tohto algoritmu:

  1. Riadenie: stanovenie cieľa, predstava, projektovanie
  2. Vedenie: vzdelávanie, koncentrácia, komunikácia
  3. Realizácia: návyky, programovanie, plánovanie každodennej činnosti

Je všeobecne známe, že ak si cieľ neurčíme, tak plníme ciele niekoho iného. Mať svoje sny, ciele a predstavy znamená mať „kompas“ na ceste životom. Všetci máme sny. Niektorí sa ich však vzdali, lebo si mysleli, že sú nereálne alebo ich vymenili za sny niekoho iného. Netreba mať strach snívať, lebo práve vizualizácia tvorí základ úspechu. Ako dosiahnuť niečo, čo si nedokážeme predstaviť?! Bez toho to nejde. Nepodceňujte sami seba ani svoj skutočný talent. V každom z nás sa ukrýva kúsok vesmíru a je len na nás, či ho chceme v hĺbke našej duše nájsť.

 

Zdroj: Pixabay

Zdroj: Pixabay

 

 

 

 

 

Ministory – Zabudol, aká túžba ho kedysi hnala

09.05.2021

Toľko sa zamýšľame logickými úvahami, ktoré vyhrávajú nad tým, čo je možné a čo nie, až zabúdame na to intuitívne, čo nevidieť, a predsa to tu je. Ako môže niekto študovať hviezdy, keď sa nepozrie na hviezdnu oblohu? Rozpoviem v krátkosti… Existoval muž, ktorý videl iba logiku a fakty. Chcel študovať hviezdy – ich vznik, históriu, polohy súhvezdí [...]

Politická spletenina – Večerníček sa začína

14.01.2021

Politická spletenina Takto sa príbeh politický začína, Dedo Večerníček hviezdičky už zažína. Predtým deti, než skočíte do postieľky, rozpoviem vám nekončiace pletky. Je doba, keď psychika dole padá, veď vidí aká schopná je naša vláda. Ani deti o sladkosť sa takto nepovadia, po zapnutí kamier hneď jeden druhého zradia. Prečo by sa mali oni [...]

Nie vždy sa dá krásy dotýkať!

29.11.2020

Krása je pominuteľná. Tak to traduje medzi nami a mi tomu veríme. Nešpekulujeme o tomto význame, lebo to vidíme pred očami. Predsa len je v tom hlbšia myšlienka vhodná na zamyslenie. Začneme tým, že si povieme, ako sa krása definuje: Krása je – vlastnosť toho, čo sa ľudskými zmyslami alebo intelektom vníma ako veľmi pekné Stála som na balkóne a chcela som vidieť [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Monika Jendrálová

„Môžeš mať všetko, za čo si ochotný bojovať.” - JACKIE CHAN

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 246276x
Priemerná čítanosť článkov: 3848x

Autor blogu