Keď sa vám muž dostane „do hlavy“

11. mája 2018, Monika Jendrálová, Psychológia

Najkrajšie pocity, ktoré žena môže prežívať, sú pocity zamilovanosti. Silné búšenie srdca, dlhé trávenie času pred zrkadlom a úsmevy od ucha k uchu? Aj toto patrí medzi prejavy zamilovaných ľudí. Neverbálne prejavy sú veľmi dôležité vo vzťahu, ale je potrebné si všímať aj verbálnu stránku.

V niektorých prípadoch sa práve zamilovanosť môže stať kameňom úrazu. Egoizmus, klamstvá a agresivitu nespoznáte hneď na prvom rande, lebo manipulátori sú zväčša okúzľujúci a vedia ako na ženu zapôsobiť. Manipulátor je človek, ktorý sa vám dokáže dostať do hlavy, ale len vtedy, ak mu to dovolíte. Pritom stačí len zmena vášho myslenia a on nemá šancu.

Manipulátor pomaly a postupne podkopáva sebadôveru ženy a tým aj jej vlastné sebahodnotenie klesá. Ovplyvňuje to jednak psychiku a má to katastrofálny dopad na nervy.  Ak muž využíva vaše zlé skúsenosti z minulosti proti vám, tak je to varovný signál, že niečo nie je v poriadku. Nech už ste v minulosti urobila čokoľvek, s prítomnosťou to vôbec nesúvisí, a on nemá právo tieto veci vyťahovať.

Zo seba pritom sám robí obeť, aj keď pravda leží úplne inde. Iných kritizuje a posudzuje podľa toho ako vyzerajú, kde pracujú, ale sám je pri tom bez práce. Manipulátori musia mať veľmi dobrú pamäť, aby si pamätali všetky tie klamstvá, ktoré povedali. Manipulátorom s výbornou pamäťou to prechádza dosť dlho, kým ich niekto odhalí.  Ľudia sa v prítomnosti tohto človeka cítia nepríjemne a podráždene.

Po neverbálnej stránke si všímajte jeho pohyby. Prudké nečakané pohyby tela a rúk nie sú nikdy dobrým znamením. Aj maličkosť, ako keď dvíha ruku k vám, vie veľa prezradiť. Ak vám podá ruku dlaňou nahor, tak prejavuje priateľský a otvorený postoj, ale ak  muž podáva ruku dlaňou dole, tak vyjadruje dominanciu a podriadenosť druhej strany.

 

Pri manipulátorovi sa dajte pozor na tieto veci:

Zdroj: Pixabay