Založ si blog

Chuť do života – kde si?

„Niekedy si želáš, aby to bolo jednoduchšie, no keby to jednoduchšie bolo, robil by to každý a vtedy si spomenieš, že ty nechceš byť ako každý iný.“ (cit. web)

Želáme si toho veľa a z toho veľa sa nám splní len nepatrné množstvo snov a túžob. Niekedy sa to plní spôsobom akým si želáme, inokedy žiaľ alebo nanešťastie sa to splní neočakávaným spôsobom, ktorý je v konečnom dôsledku prekvapením. Čakať kým stratená chuť do života príde sama je však zbytočné. Je to stav mysle, ktorý nabáda k zmene. Nie je to len o množstve myšlienok v hlave, ktoré nabádajú k dobrodružstvu a zmene, ale je to aj o spôsobe života.

Na internete, v knihách aj časopisoch je mnoho návodov, ale návod je k ničomu, pokiaľ človek nemá motiváciu. Chuť do života je relatívny pojem rovnako ako motivácia. Motiváciou musí byť určitý cieľ za ktorý sa človek postaví aj keď nebude mať síl. Motiváciu by malo sprevádzať nadšenie, úsmev a radosť z cesty k splneniu svojho sna. Samozrejme na tejto ceste budú úskalia, bolesť, smútok, chuť skončiť so všetkým naraz… ale jasný a úžasný cieľ bude ako záchranné koleso, ktoré nedovolí sa potopiť ľuďom ku dnu.

 

Je však potrebné urobiť pár zmien v živote, ktoré prispejú k pozitívnej vlne – ponúkam niekoľko odporúčaní:

  1. Snívajte – kto nesníva, nežije.
  2. Odstráňte zo života všetky predmety, ktoré vo vás vyvolávajú zle spomienky.
  3. Nestýkajte sa s ľuďmi, z ktorých nemáte dobre dojmy a cicajú z vás energiu. Ako ich spoznáte? Po stretnutí s nimi sa cítite unavene, oslabene, bez nálady, prichádzajú úzkosti a nedokážete pozitívne myslieť v ich blízkosti.
  4. Stretávajte sa s ľuďmi z ktorých srší radosť, nadšenie, elán, úsmev a priateľská povaha.
  5. Počúvajte intuíciu. Nabáda vás niečo urobiť? Napáda vás zavolať niekomu, prípadne napísať priateľke/priateľovi s ktorým ste sa dlho nevideli? Neváhajte. Máme len jeden život.
  6. Urobte si radosť. Či už si kúpite nejakú maličkosť alebo urobíte nejaké bláznovstvo je na vás. V hraniciach zákona podľa možností 🙂
  7. Majte hobby, pri ktorom dokážete vypnúť.
  8. Udržujte kontakty s rodinou a blízkymi. Zlé vzťahy ovplyvňujú emocionálne rozpoloženie.
  9. Šírte radosť a úsmev. Nebojte sa zasmiať sa nahlas. Smiech lieči.
  10. Občas si aj poplačte, vykričte sa do sveta – ak to pomôže vyjadriť vaše citové rozpoloženie a prinesie to úľavu organizmu i psychike.
  11. V zdravom tele zdravý duch – športujte, venujte určitý čas pohybovým aktivitám.
  12. Zapisujte si priebežne svoje myšlienky, možno vás po čase osvieti a niečo zo svojich zápiskov zrealizujete.
  13. Luxusné, drahé veci neprinesú šťastie. Šťastie sa ukrýva v každodenných maličkostiach – úsmeve, pohladení, bozku…
  14. Vytvorte si zoznam cieľov, nástenku svojich snov a túžob, ktorá vám bude pripomínať to, za čím si idete a kto ste.
  15. Snažte sa premôcť strach a obavy – nerozmýšľajte o strachu, ale konajte (napr. vystupovanie na verejnosti, predloženie návrhu šéfovi a iné).

Zdroj: Pixabay

Ministory – Zabudol, aká túžba ho kedysi hnala

09.05.2021

Toľko sa zamýšľame logickými úvahami, ktoré vyhrávajú nad tým, čo je možné a čo nie, až zabúdame na to intuitívne, čo nevidieť, a predsa to tu je. Ako môže niekto študovať hviezdy, keď sa nepozrie na hviezdnu oblohu? Rozpoviem v krátkosti… Existoval muž, ktorý videl iba logiku a fakty. Chcel študovať hviezdy – ich vznik, históriu, polohy súhvezdí [...]

Politická spletenina – Večerníček sa začína

14.01.2021

Politická spletenina Takto sa príbeh politický začína, Dedo Večerníček hviezdičky už zažína. Predtým deti, než skočíte do postieľky, rozpoviem vám nekončiace pletky. Je doba, keď psychika dole padá, veď vidí aká schopná je naša vláda. Ani deti o sladkosť sa takto nepovadia, po zapnutí kamier hneď jeden druhého zradia. Prečo by sa mali oni [...]

Nie vždy sa dá krásy dotýkať!

29.11.2020

Krása je pominuteľná. Tak to traduje medzi nami a mi tomu veríme. Nešpekulujeme o tomto význame, lebo to vidíme pred očami. Predsa len je v tom hlbšia myšlienka vhodná na zamyslenie. Začneme tým, že si povieme, ako sa krása definuje: Krása je – vlastnosť toho, čo sa ľudskými zmyslami alebo intelektom vníma ako veľmi pekné Stála som na balkóne a chcela som vidieť [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Monika Jendrálová

„Môžeš mať všetko, za čo si ochotný bojovať.” - JACKIE CHAN

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 245408x
Priemerná čítanosť článkov: 3835x

Autor blogu